Regain | senioren coach en therapeut voor sneller resultaat.
Senioren of ouderen? als coach en therapeut help ik je sneller en blijvend resultaat te bereiken.
Senioren Coach, Coaching, Natuur, Timemanagement, Stress, Communicatie, Therapie, Mindfulness, Social media
17140
page-template-default,page,page-id-17140,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

HERWINNEN, HERKRIJGEN, WEER BEREIKEN

Coaching van Senioren

Je gedachten hebben invloed op je emoties.

 

Je emoties hebben invloed op je besluiten.

 

Je besluiten geven richting aan je leven

50+ en dus …………… senior ….. oudere ….?? 

 

 

Waar deel jij jezelf in …… of laat jij je indelen?

Ben je als 50+ nu een senior, een bejaarde, een oud persoon of …………… ?? Ik weet het eigenlijk niet. Voel ik me oud, bejaard, een senior? Nee, hoewel ik tot deze “doelgroep” hoor. Ik ben wie ik ben. Ik maak van iedere dag zoveel mogelijk een fijne positieve dag. Leeftijd is voor mij niet van belang.

Als je de commercie moet geloven is iedereen boven de 50 jaar een senior. Regelmatig hoor ik kreten als “senioren relatiebemiddeling”, “senioren coaching”, “ouderen coaching” en ga nog maar even door.

Toch verandert er in je leven vaak wel iets als je boven ongeveer je 50ste verjaardag komt. Je lichaam begint iets te veranderen onder invloed van hormonen, je werk thuis of elders kan soms teveel of juist meer van hetzelfde worden, soms vraag je jezelf af “is dit nu alles”?
Voor iedereen is het proces van ouder worden anders. Gelukkig maar. Waar de één last van heeft, hoef jij geen last van te hebben en omgekeerd.

 

Jouw uitdaging
Het is goed om je eens af te vragen waar jouw uitdaging ligt:

 • Is er een ander soort baan die je diep in je hart eigenlijk altijd al had willen doen? Ga eens kijken wat je nu kunt doen om die wens te realiseren. Wellicht dat je een opleiding moet gaan volgen. Ga het eens onderzoeken welke mogelijkheden er zijn.
 • Wil je al heel lang een bepaald muziekinstrument leren bespelen of in een koor zingen? Ga je oriënteren en onderzoek de mogelijkheden.
 • Een andere plek om te wonen? Ga je oriënteren en zie wat haalbaar is.
 • Je woonkamer: ben je eigenlijk die saaie witte kleuren een beetje zat. Ga de uitdaging aan en verf één muur in een andere kleur en ervaar wat het met je kamer en met jou doet.

 

Kortom, er zijn een heleboel dingen die je kunt gaan ondernemen, juist als je een dagje ouder wordt.
Soms hoor ik iemand zeggen dat ze het altijd op een bepaalde manier doen. Dat is voor mij dan het moment om eens te kijken welke (kleine) verandering wel mogelijk is.
Door in beweging te komen, veranderen dingen en mensen mee. Ga je nieuwe mogelijkheden ontdekken, waardoor je zaken anders gaat ervaren. Doordat je daar zelf voor kunt kiezen, ga je positiever in het leven staan, krijg jij controle. Ga jij je gelukkiger voelen.

 

Zo liep ik al een tijd met het idee rond om een andere bank en stoelen te kopen. Ik kwam er niet uit wat ik nu eigenlijk wilde. Bij Ikea heb ik toen een totaal andere kleur vloerkleed gekocht en mijn kamer kwam in beweging. De meubels en planten anders neergezet, waardoor ik vanuit een ander perspectief mijn kamer bekijk. Voorlopig hoef ik geen nieuwe bank, terwijl mijn kamer er anders uitziet en een andere uitstraling heeft.
Zo simpel kan het dus zijn.

 

Welke zaken kunnen bijvoorbeeld aan de orde komen:

 • slaapproblemen
 • rouw
 • ballast van vroeger
 • nieuwe uitdagingen
 • sociale contacten
 • activiteiten 
 • …….

Weet je niet zo goed waar te beginnen? Maak eens een afspraak voor een (gratis)  kennismakingsgesprek, zodat we samen kunnen kijken hoe ik je kan helpen.
==========

Herwinnen, herkrijgen en weer bereiken begint vandaag! Maak een afspraak voor een intake gesprek.