Regain | Slaap , slapen, problemen, Positief denken, gratis intake; stress, chronische pijn, kanker, ADEMEN, mindfullness, psas, regs , pendelen workshop, cursus, energie management
slapen, slaap probleem, chronisch, Mindfulness, PSAS, ReGS, POSITIEF DENKEN, MINDER STRESS, beter ADEMEN, grenzen leren aangeven, PDS, positief voelen, HYPNOSE, beter slapen, meer energie , time management,
pijn, kinderen, slaapprobleem, slapen, stress, positief denken, mindfulness, PDS, scheveningen, den haag, ademen, ademtherapie, energie , AVG
15388
page-template-default,page,page-id-15388,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

HERWINNEN, HERKRIJGEN, WEER BEREIKEN

Nieuws

Ook de langste reis

 
begint bij de eerste stap.

 

Op deze pagina vind je actuele zaken of andere bijzonderheden

d.d. 23 november 2018

 

inhoud nieuws pagina: 

 • Tinnitus of oorsuizen
 • De zorgverzekering 2019
 • Dag van de Positiviteit
 • Hoog Gevoeligheid / Hoog sensitief
 • De zin van het bestaan
 • privacy beleid

 ==========

 

Behandeling bij Tinnitus

 

Wat is Tinnitus

Iemand met Tinnitus of oorsuizen hoort geluiden als fluiten, suizen, piepen, brommen en/of zoemen. Deze geluiden kunnen variëren van hard tot zacht, van hoog tot laag, van continu tot af en toe. Ze kunnen hoorbaar zijn in één oor of in beide oren. De geluiden komen niet uit de omgeving; ze zitten in het hoofd van de persoon.

Tinnitus leidt bij een aantal mensen tot problemen, zoals problemen op het werk en/of in de sociale omgeving. Naast de hinderlijke geluiden is ook vaak het gehoor verminderd, waardoor anderen minder goed te verstaan zijn. Deze klachten hebben invloed op hoe men zich voelt en op de kwaliteit van leven.

 

Heb je last van oorsuizen of Tinnitus en ben je op zoek naar een manier om van die piep in je oren af te komen? Dan ben je vast en zeker niet de enige! Ongeveer 10% van de (jong) volwassenen in ons land hebben wel eens last van oorsuizen. Een belangrijk deel van deze mensen heeft hiervan ernstige klachten die de kwaliteit van hun leven negatief beïnvloedt.

Vaak gaat dit oorsuizen in combinatie met gehoorverlies door overmatige blootstelling aan lawaai (muziek, apparaten, etc.), door een reactie op medicijnen of andere gezondheidsproblemen.

 

 

Behandeling bij REGAIN

Een combinatie van de volgende technieken kunnen je helpen om de gevolgen van de gehoorbeschadiging, het oorsuizen / Tinnitus te verminderen.

 

 • leren ontspannen
 • bewustwording
 • mindfulness
 • hypnotherapie
 • ademtherapie
 • EMDR

Lees meer Tinnitus

==========

De zorgverzekering in 2019

 

De premies voor de zorgverzekering 2019 zijn bekend gemaakt. Ook kun je nalezen op hun websites  welke zaken er door de zorgverzekeraar wel ofniet worden vergoed.

Bekijk eens wat jouw zorgverzekeraar vergoedt voor alternatieve therapie zoals REGAIN dat geeft en wat een andere verzekeraar doet. Het gaat altijd via de aanvullende  verzekering.

 

 

REGAIN voldoet aan de eisen die de zorgverzekeraar stelt, zoals voldoende opleiding, jaarlijkse vakgerichte en medische bijscholingen, etc.

De meeste zorgverzekeraars, zoals Menzis, Zilveren Kruis, VGZ, etc.  vergoeden dus de therapie van REGAIN via de aanvullende verzekering. Dit varieert van € 45,– per sessie  t/m het hele bedrag van € 60,– per sessie, afhankelijk van welk aanvullende pakket je hebt gesloten.

 

 

Waar kun je op letten als je gaat vergelijken

 • Een enkele verzekering, zoals DSW, vergoedt wel alternatieve therapie MITS de behandelaar arts is. De meeste therapeuten, ook de therapeut bij REGAIN, hebben een medische opleiding gedaan, maar zijn geen arts. Dat betekent dus geen vergoeding voor de therapie.
 • Let op!! CZ heeft voor 2019 haar vergoedingen van de aanvullende verzekeringen drastisch gewijzigd. Zij vergoeden een groot aantal alternatieve therapievormen niet meer in de aanvullende verzekering. Check je polis.  
 • Kijk eens wat je in 2018 hebt gedeclareerd voor alternatieve therapie en wat je vergoed hebt gekregen. Tel dit op en reken uit of je met een andere aanvullende verzekering of verzekeraar  beter uit zou zijn of niet.
 • Overstappen en/of veranderen van je verzekeraar of verzekeringspakket kun je per 1 januari 2019. Wacht niet te lang met dit uiterlijk in december te regelen als dat nodig is. 

==========

 

 

Dag van de Positiviteit

Ze zijn er tegenwoordig veel de “Dag van …..”. Gewoonlijk gaan ze langs me heen. De Dag van de Positiviteit, op donderdag 1 november, sprak me wel aan. Het is een stuk herkenning. Ik sta op een positieve manier in het leven. Dat wil niet zeggen dat ik geen negatieve en/of verdrietige situaties meemaak. Natuurlijk komen die ook in mijn leven voor. Ze horen bij het leven; het is leven.

De manier waarop ik ermee omga is bepalend voor hoe ik me voel.

Er zijn maar een paar dingen waar je controle over hebt: je gedachten en je keuzes. Op alle andere dingen hebben we geen controle! 

==========

 

 

Hoe kun je positiever in het leven staan.

STOP

o    met je aandacht te richten op dingen die verkeerd gaan. Voorbeeld: “ik heb altijd pech”, “het lukt me toch niet”;  

o    met denken in moeilijkheden;

o    met denken dat het misschien ooit een keer mis zal gaan;

o    met vele keren per dag te luisteren naar de negatieve berichten op radio/TV;

 

START 

o    met mogelijkheden: kijk, onderzoek je mogelijkheden; ga uitdagingen aan;

o    met loslaten: start met je afvragen of JIJ iets aan die situatie kunt veranderen op dit moment, ooit. Is het antwoord “nee”, dan mag je het loslaten;

o    met focussen: start te focussen op de kleine dingen die positief zijn, waar je een blij gevoel van krijgt. Voorbeeld: de mooie herfstbladeren, iemand die je gedag zegt, de  mooie muziek die je hoort;

 

SUGGESTIE: zorg er iedere dag voor dat je een ander een positief gevoel geeft. Voorbeeld: geef een complimentje, stuur een (echt) kaartje, zeg je buren gedag als je ze tegenkomt.

==========

 

Hoog Gevoeligheid / Hoog sensitief / HSP

Steeds meer mensen komen in aanraking met anderen (of zichzelf) die zeggen Hoog gevoelig (HSP) te zijn. Wat is dat nu eigenlijk?

 

Mensen en vooral kinderen en jongeren hebben vaak last van teveel zintuigelijke prikkels. Wanneer iemand teveel prikkels binnen krijgt, kunnen ze al deze prikkels niet meer verwerken en raken overprikkeld. Ze hebben dan rust nodig. Het gebeurt natuurlijk dat iemand de signalen van overprikkeling niet herkent of negeert. En soms zitten ze in een prikkelvolle situatie waar ze zich niet makkelijk aan kunnen onttrekken (bijvoorbeeld een feestje, schoolklas, vergadering etc.). De druk op de ketel neemt dan alleen maar toe, tot de explosie volgt (soms een implosie = extreem terugtrekken).

 

Kinderen reageren dan vaak krijsend, hysterisch huilen, woedend om zich heen slaan. Dit soort emotionele uitbarstingen komen bij een hoog gevoelig kind vaak voor, maar ook bij sommige volwassenen. Voor het kind, de volwassene, is dat geen pretje en ook niet voor de omgeving, ouders, leerkracht, collega’s. Men voelt zich vaak machteloos.

 

Een leuk boek voor kinderen, maar ook voor volwassenen leerzaam, is het boek “Draakje Vurig” en het boek “Draakje Vurig op school”. Een prentenboek op rijm vol passie en vuur dat herkenbaar is voor alle enthousiaste en gevoelige kinderen. De tekening achterin kunnen helpen om de overprikkelheid te herkennen en te leren er iets mee te doen. 

 

Wil je meer lezen over hoe je zelf, of als ouder/leerkracht met hoog gevoeligheid om zou kunnen gaan, ga dan naar: www.gevoeligheidgrootbrengen.nl

==========

 

De zin van het bestaan

 

Een dezer dagen hoorde ik een interview over “De zin van het bestaan”. Volgens de geïnterviewde, een huisarts, hebben tegenwoordig veel mensen moeite met “de zin van hun bestaan”. Volgens hem bestaat er geen “zin van het bestaan”.

 

Dit zette me aan het denken. Wat is de zin dan van mijn  bestaan? Hier had ik nog nooit zo over nagedacht. Immers, ik geef zelf zin aan mijn  bestaan. Ik leef bewust in het hier en nu. In het NU maak ik keuzes van wat ik wel of juist niet doe. Af en toe ga ik na waar ik energie van krijg en wat me energie kost. Van hieruit maak ik keuzes wat ik wel en niet wil doen.

 

Op deze manier maak ik zelf de zin van mijn dagen, van mijn leven. Ik weet dat ik NU leef. Het is het enige moment dat ik heb. Hoe het morgen, volgende week, volgend jaar zal zijn, dat weet ik niet en daar heb ik geen invloed op. Wel mag ik in het NU keuzes maken die van invloed op de toekomst kunnen zijn. Gelukkig mag ik iedere keer opnieuw bewust keuzes maken. Als je bewust kiest, met alle consequenties van dien, kies je altijd goed. Het is een dynamisch proces dat me helpt bij het zinvol leven.

 

Dus ja, mijn leven is zinvol, omdat ik het zelf zinvol maak.

==========

 

Privacy Beleid

lees meer over het privacy beleid conform AVG Algemene voorwaarden/privacy beleid

Herwinnen, herkrijgen en weer bereiken begint vandaag! Maak een afspraak voor een intake gesprek.