Regain | positief, energie, senioren, 50 plus, Slaap , slapen, problemen, Positief denken, gratis intake; tinnitus, stress, chronische pijn, kanker, ADEMEN, mindfullness, psas, regs , pendelen workshop, cursus, energie management
jong of oud? leer positief leven, energie, slapen, 50 plus, slaap probleem, chronisch, tinnitus, Mindfulness, PSAS, ReGS, STRESS, beter ADEMEN, grenzen leren aangeven, PDS, positief voelen, HYPNOSE, beter slapen, meer energie , time management,
tinnitus, senioren, chronisch, pijn, kinderen, 50 plus, 50+, slaapprobleem, slapen, stress, tinnitus, positief denken, mindfulness, PDS, scheveningen, den haag, ademen, ademtherapie, energie , AVG
15388
page-template-default,page,page-id-15388,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

HERWINNEN, HERKRIJGEN, WEER BEREIKEN

Als het leven je laat struikelen

maak daar dan een salto van.  

 

advies van een jonge vrouw met een hersentumor, vlak voor haar overlijden (euthanasie).

 

 

Op deze pagina vind je actuele zaken of andere bijzonderheden

d.d. 4 juli 2022 

==========

 

Onderwerpen: 

 • En dan is  het zomer
 • Workshop: meer energie
 • Eenzaam 
 • Samenwerking

========== 

 

En dan is het zomer  

Het is zomer. Nu is er weer veel mogelijk. Toch merk ik dat mensen toch wat voorzichter zijn in contacten. De één vindt dat beetje meer afstand (letterlijk en figuurlijk) wel prettig. De ander zou het liefst iedereen weer omhelzen. Ieder beleeft het dus op de eigen manier en dat is prima.

Op het nieuws hoor je af en toe dat er weer meer corona-patiënten zijn. Je kunt je daar nu natuurlijk heel druk over maken. Je kunt ook kijken naar de manier waarop jij nu in het leven staat. Vraag jezelf eens af:

 • Kan ik iets doen om eventuele besmetting te voorkomen?
 • Kan ik iets doen om mijn weerstand te verhogen?
 • Wil ik dat? Zo ja, hoe pak  ik dat aan. En doe het.
 • Kan of wil ik er niets aan veranderen? Dan is dat ook prima, mits je daar bewust voor kiest.
 • En weet je, je kunt altijd weer opnieuw kiezen in het hier en nu. Als je bewust kiest met de kennis en ervaring die je nu hebt, dan kies je altijd goed. Bovendien mag je iedere keer in het hier en nu weer opnieuw kiezen.

 

Wat merk ik daarvan in mijn praktijk:

 • Veel mensen maken een afspraak om aan zichzelf te gaan werken. Vaak vanuit een gevoel van eenzaamheid, stress of andere zaken waar de tegenaan lopen.
 • Veel mensen die, na corona te hebben gehad, last blijven houden van een hoge ademhaling maken een afspraak voor ademtherapie.
 • Veel mensen willen weer gaan genieten, maar weten niet zo goed hoe daarmee te beginnen.
 • Andere reden waarom iemand een afspraak wil om aan zichzelf te gaan werken.

 

Wat ik ook ervaar is dat mensen die een afspraak hebben gemaakt, vlak voor de afspraak contact met me opnemen als ze grieperig zijn of andere fysieke klachten hebben. We overleggen dan wat op dat moment wijsheid is. Soms kan de afspraak gewoon doorgaan; een andere keer verzetten we de afspraak naar een week later.

==========

 

Workshop

Op dit moment kun je online en gratis workshops volgen bij mijn dochter Evelien Jonkers, coach bij mogelijkhedencoach:

==========

 

Eenzaam

De term “eenzaam” hoor je nog steeds bijna dagelijks voorbijkomen. Vaak wordt eenzaamheid gekoppeld aan ouderen. Het blijkt echter dat ook veel jonge mensen zich heel erg eenzaam voelen.

 

Wat is eenzaamheid?

 • Geen (sociale) contacten met andere mensen.
 • Niet weten hoe/waar men andere mensen/leeftijdsgenoten kan ontmoeten.
 • Geen “luisterende oor” hebben.

 

Eenzaam en alleen voelen, is dat hetzelfde?

Vaak worden de begrippen “eenzaam” en “alleen voelen” met elkaar verbonden. Toch is dat in de praktijk niet altijd zo.

Ik werkte tot voor kort als vrijwilliger  en had wekelijks telefonisch contact met ouderen (vanaf ongeveer 60 jaar) uit heel Nederland. We hadden dan uitgebreide gesprekken over van alles en nog wat. Het viel me op dat sommige mensen aangeven dat ze heel erg eenzaam zijn, terwijl er dagelijks 2 á 3 mensen over de vloer kwamen en ze telefonisch ook dagelijks 2 á 3 mensen spraken. Toch gaven ze aan dat ze eenzaam zijn.

Ook sprak ik mensen die dagelijks slechts één of helemaal geen mensen zagen of spraken. Zij gaven wel aan dat ze veel alleen waren, maar zich niet eenzaam voelden.

Vanuit het werk in mijn praktijk ken ik ook situaties waarin mensen met een partner samenwonen, al dan niet met (jonge) kinderen, die aangeven dat ze zich heel erg eenzaam voelen.

Eenzaamheid is: je niet verbonden voelen. Je mist een hechte emotionele band met een ander/anderen. Het is een persoonlijke ervaring.

 

Dit kun jij zelf doen.

 • Anderen kunnen van buitenaf niet zien hoe jij je voelt, wat er door jou heengaat. Het is dus belangrijk dat je naar de ander aangeeft hoe het met jou gaat, hoe jij je voelt.
 • Vertel ook wat jij nodig hebt om je beter te gaan voelen. Geef aan wat de ander voor jou zou kunnen doen. Of die ander dat kan of wil, dat zal deze dan aangeven. Wees concreet in je vraag.
 • Heb belangstelling voor de ander. Vraag wat jij voor die ander kan doen.

Als jij (nog) niet weet wat je nodig hebt om je beter te gaan voelen, hoe moet die ander het dan weten?

 

Zelfonderzoek

 • Ga onderzoeken waar jij je prettiger van gaat voelen.
 • Ga onderzoeken waar jij een beetje blij van wordt.
 • Schrijf iedere dag zo’n klein geluksmomentje op. Je kunt leren om ze te gaan zien. Lees die positieve momentjes af en toe door.

 

Stel jezelf open voor de ander

 • Heb belangstelling voor die ander.
 • Informeer waar jij die ander mee kunt helpen.

Vind je het moeilijk om hierover met iemand in je omgeving te praten, of zie je die positieve momentjes niet, maak dan een afspraak met me voor een (gratis) intakegesprek.

========== 

 

Samenwerking 

Als therapeut ben ik breed inzetbaar en kan ik veel mensen op veel verschillende vlakken helpen. Toch vind ik het belangrijk om ook de grenzen van mijn kennis en kunde aan te geven, omdat ik wil dat jij op de beste manier geholpen wordt. 

Vandaar dat ik een samenwerking ben aangegaan met mijn dochter Evelien Jonkers.

Sinds 2016 heeft Evelien haar coachingspraktijk Mogelijkhedencoach. Haar kracht is, dat ze al haar coaching buiten in de natuur geeft. Hierdoor ontstaat op een andere manier rust, ruimte en beweging in hoofd, lijf en gevoel. Tijdens de coaching maakt ze gebruik van o.a. mindfulness, de natuur en lichaamsgerichte oefeningen om dit te versterken. Zeker voor beelddenkers is dit een uitgelezen wijze om aan hun zaken te werken.

Met bewondering zie ik welke positieve resultaten ze met haar cliënten behaalt.

Het voordeel voor jou is, dat er vanuit nog meer perspectieven gekeken wordt naar en gewerkt wordt met de zaken waar je tegenaan loopt. Wil je weten wat zij voor jou kan betekenen, lees dan meer op haar website: www.mogelijkhedencoach.com of bel haar via 06.33.31.02.73.

==========

Herwinnen, herkrijgen en weer bereiken begint vandaag! Maak een afspraak voor een intake gesprek.