Regain | positief, energie, senioren, 50 plus, Slaap , slapen, problemen, Positief denken, gratis intake; tinnitus, stress, chronische pijn, kanker, ADEMEN, mindfullness, psas, regs , pendelen workshop, cursus, energie management
jong of oud? leer positief leven, energie, slapen, 50 plus, slaap probleem, chronisch, tinnitus, Mindfulness, PSAS, ReGS, STRESS, beter ADEMEN, grenzen leren aangeven, PDS, positief voelen, HYPNOSE, beter slapen, meer energie , time management,
tinnitus, senioren, chronisch, pijn, kinderen, 50 plus, 50+, slaapprobleem, slapen, stress, tinnitus, positief denken, mindfulness, PDS, scheveningen, den haag, ademen, ademtherapie, energie , AVG
15388
page-template-default,page,page-id-15388,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

HERWINNEN, HERKRIJGEN, WEER BEREIKEN

Nieuws

 

6 + 2 = 8,  maar ook 5 + 3 = 8.

 

De manier waarop jij dingen doet is vaak niet de enige manier.

Sta open voor de aanpak van een ander.

 

 

  

Op deze pagina vind je actuele zaken of andere bijzonderheden

d.d. 5 april 2019

 

inhoud nieuws pagina:

 
 • zet eens een andere bril op
 • hypnotherapie bij onbegrepen lichamelijke klachten
 • Tinnitus of oorsuizen   
 • angst
 • senioren coaching: 50+ en dus …….

   

==========

 

ZET EENS EEN ANDERE BRIL OP:

Stel: je kijkt naar buiten. De zon schijnt. Je zet je zonnebril op en het ziet er ineens heel anders uit. Niet dat de wereld is veranderd, maar doordat jij door een ander kleurtje kijkt, ziet alles er anders uit.  

 

Met dit gegeven kun je spelen, experimenteren.

Kijk je bijvoorbeeld tegen de voorkant van een auto aan, dan zie jij een andere auto dan ik die aan de achterkant van diezelfde auto kijk. Toch zien we allebei dezelfde auto. In de praktijk ontstaan hieruit vaak ruzies, want ieder wil zijn of haar gelijk behalen.

 

Of het nu gaat om je omgeving, over wat je ziet, hoort, leest. Stel je voor dat je vanuit de ander of vanaf de andere kant kijkt. Zet dus eens vaker een bril met gekleurde glazen op en ervaar wat dat met jou doet. Wellicht een andere werkelijkheid?

==========

 

Hypnotherapie bij onbegrepen klachten.

 

Vorig jaar was er een programma op TV getiteld  “Hypnotherapie op recept”. Er werd een kijkje gegeven in het gebruik van hypnotherapie in het ziekenhuis en/of door een zelfstandig werkende hypnotherapeut. Zowel kinderartsen als internisten vertelden over de goede resultaten die ze meemaakten bij hun patiënten.

 

Het gaat dan om lichamelijke klachten waarvoor medisch gezien geen oorzaak gevonden wordt, zoals onbegrepen buikpijn bij kinderen, prikkelbare darm syndroom (PDS), migraine, fybromyalgie  en andere chronische (pijn-)klachten.

 

In de praktijk van REGAIN wordt al vele jaren gewerkt met mensen met dit soort klachten. Ook mijn ervaringen zijn positief. Vaak verdwijnen de klachten na een paar sessie geheel of gedeeltelijk en wordt de kwaliteit van leven hoger.

==========

 

Tinnitus of oorsuizen

 

Wat is Tinnitus

Iemand met Tinnitus of oorsuizen hoort geluiden als fluiten, suizen, piepen, brommen en/of zoemen. Deze geluiden kunnen variëren van hard tot zacht, van hoog tot laag, van continu tot af en toe. Ze kunnen hoorbaar zijn in één oor of in beide oren. De geluiden komen niet uit de omgeving; ze zitten in het hoofd van de persoon.

Tinnitus leidt bij een aantal mensen tot problemen, zoals problemen op het werk en/of in de sociale omgeving. Naast de hinderlijke geluiden is ook vaak het gehoor verminderd, waardoor anderen minder goed te verstaan zijn. Deze klachten hebben invloed op hoe men zich voelt en op de kwaliteit van leven.

 

Heb je last van oorsuizen of Tinnitus en ben je op zoek naar een manier om van die piep in je oren af te komen? Dan ben je vast en zeker niet de enige! Ongeveer 10% van de (jong) volwassenen in ons land, dat is 1,2 miljoen mensen!, hebben wel eens last van oorsuizen. Een belangrijk deel van deze mensen heeft hiervan ernstige klachten die de kwaliteit van hun leven negatief beïnvloedt.

Vaak gaat dit oorsuizen in combinatie met gehoorverlies door overmatige blootstelling aan lawaai (muziek, apparaten, etc.), door een reactie op medicijnen of andere gezondheidsproblemen.

 

Behandeling bij REGAIN

Een combinatie van de volgende technieken kunnen je helpen om de gevolgen van de gehoorbeschadiging, het oorsuizen / Tinnitus te verminderen.

 • mindfulness
 • hypnotherapie
 • ademtherapie
 • EMDR

Lees meer:  Tinnitus 

==========

Angst

 

Angst, bang zijn …………….. je mag leren het los te laten, zodat je weer gaat genieten van de positieve dingen om je heen.

 

Iedereen is wel eens bang, angstig of zenuwachtig. Durf jij een vogelspin over je arm te laten lopen? Zenuwen voor een examen, over de uitslag van een medisch onderzoek, schrikken als een fiets je bijna omver rijdt……

Soms weet je waar je bang voor bent. Een beetje angst is goed en zorgt voor je veiligheid. Angst is een emotie die je helpt om te reageren wanneer er gevaar dreigt. Je lichaam komt in een staat van paraatheid. Je hart gaat sneller kloppen, je bloeddruk gaat omhoog, je spieren spannen zich aan, je transpireert en je ademhaling versnelt.

 

Plotselinge en hevige angst, noemen we paniek. Meestal is een gevoel van angst of paniek van korte duur. Het is een normale reactie op een lastige situatie. Het maakt je extra alert en bereidt je zo voor op een mogelijk gevaarlijke situatie. Maar wanneer angst regelmatig voorkomt, langer aanhoudt, heviger is en niet meer in verhouding staat tot dat waar je bang voor bent, is er sprake van angstklachten.

 

Veel mensen met angstklachten denken dat ze de enige zijn die zich zo voelen. Maar liefst één op de vijf mensen lijdt in zijn of haar leven aan een angststoornis. (onderzoek Trimbos instituut)

 

Gewone angst of angststoornis of fobie

Binnen de groep angststoornissen komt o.a. de paniekstoornis voor. Je voelt een paar minuten paniek, waarna het gevoel weer langzaam wegzakt. Bij een angststoornis of fobie is de angst heviger en staat deze niet meer in verhouding tot dat waar je bang voor bent. Ook blijft angst soms langer bestaan en is het gevoel voortdurend op de achtergrond aanwezig. En de angst belemmert je in je dagelijks leven. 

 

Uit onderzoek blijkt dat je kunt afleren om deze angst en paniek te voelen.

Blijf er dus niet meelopen. Met o.a. hypnotherapie is er wat aan te doen.

==========

 

Senioren coaching: 50+ en dus …………… Waar deel jij jezelf in …… of laat jij je indelen?

 

Ben je als 50+ nu een senior, een bejaarde, een oud persoon of …………… ?? Ik weet het eigenlijk niet. Voel ik me oud, bejaard, een senior? Nee, hoewel ik tot deze “doelgroep” hoor. Ik ben wie ik ben. Ik maak van iedere dag zoveel mogelijk een fijne positieve dag. Leeftijd is voor mij niet van belang.

 

Als je de commercie moet geloven is iedereen boven de 50 jaar een senior. Regelmatig hoor ik kreten als “senioren relatiebemiddeling”, “senioren coaching”, “ouderen coaching” en ga nog maar even door.

 

Toch verandert er in je leven vaak wel iets als je boven ongeveer je 50ste verjaardag komt. Je lichaam begint iets te veranderen onder invloed van hormonen, je werk thuis of elders kan soms teveel of juist meer van hetzelfde worden, soms vraag je jezelf af “is dit nu alles”?

Voor iedereen is het proces van ouder worden anders. Gelukkig maar. Waar de één last van heeft, hoef jij geen last van te hebben en omgekeerd.

Welke zaken kunnen bijvoorbeeld aan de orde komen:

 • slaapproblemen
 • rouw
 • ballast van vroeger
 • nieuwe uitdagingen
 • sociale contacten
 • activiteiten
 • …….

 

 

Weet je niet zo goed waar te beginnen? Maak eens een (gratis) afspraak voor een kennismakingsgesprek, zodat we samen  kunnen kijken hoe ik je kan helpen.

Lees meer: Senioren Coaching

==========

 

Privacy Beleid

lees meer over het privacy beleid conform AVG Algemene voorwaarden/privacy belei

Herwinnen, herkrijgen en weer bereiken begint vandaag! Maak een afspraak voor een intake gesprek.