Regain | positief, energie, senioren, 50 plus, Slaap , slapen, problemen, Positief denken, gratis intake; tinnitus, stress, chronische pijn, kanker, ADEMEN, mindfullness, psas, regs , pendelen workshop, cursus, energie management
jong of oud? leer positief leven, energie, slapen, 50 plus, slaap probleem, chronisch, tinnitus, Mindfulness, PSAS, ReGS, STRESS, beter ADEMEN, grenzen leren aangeven, PDS, positief voelen, HYPNOSE, beter slapen, meer energie , time management,
tinnitus, senioren, chronisch, pijn, kinderen, 50 plus, 50+, slaapprobleem, slapen, stress, tinnitus, positief denken, mindfulness, PDS, scheveningen, den haag, ademen, ademtherapie, energie , AVG
15388
page-template-default,page,page-id-15388,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

HERWINNEN, HERKRIJGEN, WEER BEREIKEN

Of je gelooft dat je iets kan

 

of dat je gelooft dat je iets niet kan

 

dat maakt helemaal niets uit:

 

Je krijgt altijd gelijk!

Op deze pagina vind je actuele zaken of andere bijzonderheden

d.d. 14 november 2022 

 

Onderwerpen:

  • En dan is het herfst
  • Covid en je ademhaling
  • Ted talk: Met meer energie leven

 

En dan is het herfst

De herfst heeft haar intrede inmiddels gedaan. In de herfst is het tijd om te oogsten wat je dit jaar hebt gezaaid. Tijd om stil te staan bij wat je hebt geoogst op sociaal, gezondheid, materieel en financieel vlak en op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, inzichten en levenslessen.

 

Wat is dit jaar gelukt en meegevallen? Wat is dit jaar tegen gevallen of niet precies zo gelukt als jij had gehoopt?  

 

Voor de ene persoon is dit een vervelende periode. Voor de andere persoon is dit juist prettig. Het is de tijd van meer naar binnen keren, zowel letterlijk als figuurlijk. Zowel in je zelf, als in je huis, je tuin of anders. 

Ook de tijd om ‘s avonds een kaarsje aan te steken. Gezellig de lamp weer aan nu het ‘s avonds eerder donker wordt. Een boek erbij, muziekje aan.

==========

 

De herfst is ook een tijd van loslaten.

Voor mij is het de tijd om de laatste groenten op de volkstuin te oogsten en vervolgens de grond om te spitten. Dit is voor mij het loslaten van overbodige zaken, zowel letterlijk als figuurlijk.   

 

Op de volkstuin: Het groenafval gooi ik in de compostbak of op de omgespitte stukken aarde.

 

Voor mezelf: alle ballast waar ik niets me kan of wil, mag ik loslaten c.q. laat ik gaan.

==========

 

En jij? Wat betekent de herfst voor jou? 

Soms is het lastig om weer een regelmaat te vinden. Immers, je was zo gewend om naar buiten te gaan, vrienden te ontmoeten, buiten te sporten, etc.

 

Neem eens een stuk papier en viltstiften en maak een overzicht van de dingen die jij prettig vindt.

Een zogenaamde mindmap maken kan heel verhelderend zijn. Heb je dat nog nooit gedaan, zoek dan even op internet bij “mindmap” en je vindt genoeg voorbeelden. Succes.

==========

 

Covid en je ademhaling

De laatste weken zie ik steeds meer mensen in mijn praktijk met ademhalingsklachten nadat ze covid hebben gehad.

 

Heb jij hier ook last van en ben je verder volledig van covid hersteld? Maak dan een afspraak om te bespreken wat ik voor je kan betekenen. Vaak zijn we met 2 á 3 sessies klaar. Voorwaarde is wel dat je thuis de praktische oefeningen regelmatig herhaalt.

==========

 

Workshop: Met meer energie leven 

Op dit moment kun je online en gratis workshops volgen bij mijn dochter Evelien Jonkers, coach bij mogelijkhedencoach: : www.mogelijkhedencoach.com

  • Workshop: Met meer energie leven 

 

Ted-talk: ontstaan van burn-out en je gebrek aan energie

In 2018 heeft Evelien een TED-talk mogen geven, waarin ze uitlegt hoe een burn-out ontstaat en hoe je dit kan voorkomen. Ook legt ze uit waarom het belangrijk is om op je energie te letten wanneer je aan het herstellen bent van een ziekte of letsel.

 

Wil je weten waarom je meer overeenkomsten hebt met een pak yoghurt dan met een batterij? Bekijk dan haar TED-talk (Engelstalig).

 

Je kan de video hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=brmmGsf_7Jw

========== 

Herwinnen, herkrijgen en weer bereiken begint vandaag! Maak een afspraak voor een intake gesprek.