Regain | positief, energie, senioren, 50 plus, Slaap , slapen, problemen, Positief denken, gratis intake; tinnitus, stress, chronische pijn, kanker, ADEMEN, mindfullness, psas, regs , pendelen workshop, cursus, energie management
jong of oud? leer positief leven, energie, slapen, 50 plus, slaap probleem, chronisch, tinnitus, Mindfulness, PSAS, ReGS, STRESS, beter ADEMEN, grenzen leren aangeven, PDS, positief voelen, HYPNOSE, beter slapen, meer energie , time management,
tinnitus, senioren, chronisch, pijn, kinderen, 50 plus, 50+, slaapprobleem, slapen, stress, tinnitus, positief denken, mindfulness, PDS, scheveningen, den haag, ademen, ademtherapie, energie , AVG
15388
page-template-default,page,page-id-15388,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

HERWINNEN, HERKRIJGEN, WEER BEREIKEN

Om nieuwe dingen in je leven toe te laten, 

 

zul je soms eerst oude dingen los moeten laten.

 

 

Op deze pagina vind je actuele zaken of andere bijzonderheden

d.d. 25 oktober 2021

==========

Onderwerpen: 

 • Tinnitus
 • Eenzaam 

========== 

 

Tinnitus

Heb je last van oorsuizen of Tinnitus en ben je op zoek naar een manier om van die piep, dat geluid  in je oren af te komen? Dan ben je vast en zeker niet de enige! Ongeveer 10% van de mensen,  zowel jonge kinderen als volwassenen hebben wel eens last van oorsuizen. Heb je langer dan 24 uur achter elkaar last van deze klacht, dan is er vaak sprake van Tinnitus.  Een belangrijk deel van deze mensen heeft hiervan ernstige klachten die de kwaliteit van hun leven negatief beïnvloedt. Medisch gezien is er nog niet veel aan de klachten te doen. 

 

Tinnitus, mijn verhaal

Al vele jaren heb ik met enige regelmaat een piep in mijn oor. De oorzaak daarvan heb ik eigenlijk altijd buiten mezelf gezocht. Ik dacht dat het een apparaat in de keuken was, een lamp die bijna kapot ging etc. Tijdens een bijeenkomst over Tinnitus een paar jaar geleden, viel eindelijk het kwartje: ik had een heel milde vorm van tinnitus. Oké, dat wist ik dan. Verder deed het me niets. 

 

Enkele maanden geleden ( mei 2021) werd het anders.

Ik werd ’s morgens wakker en dacht dat ik via mijn linkeroor de wind hoorde. Met mijn rechteroor hoorde ik deze wind niets; wel andere omgevingsgeluiden. Dit was het begin van de ruis in mijn oor, de start van de Tinnitus. 

De sterkte van het geluid varieerde toen van “windkracht 2 – 8”. Ik ging hier op een positieve manier mee om en heb er daardoor nauwelijks last van.

Hoe is het nu. Ik spreek dan over 6 maanden later = oktober 2021. Het gaat prima. De Tinnitusklachten zijn zeer ver afgenomen. Vaak merk ik er niets van. Soms klinkt het als een “windkracht 1 -3”. Het is dus inderdaad mogelijk om minder last van je Tinnitus te hebben en soms helemaal geen last. 

 

Heb jij last van Tinnitus en wil je van je klachten af? 

 • Lees meer op deze website bij klachten/tinnitus.
 • Neem dan eens contact met me op voor een vrijblijvend kennismakings-/intakegesprek. In dat gesprek kun je aangeven waar jij tegenaan loopt. Ik zal vertellen wat ik voor jou kan betekenen. 

========== 

 

Eenzaam

De term “eenzaam” hoor je dagelijks voorbijkomen. Vaak wordt eenzaamheid gekoppeld aan ouderen. Het blijkt echter dat veel jonge mensen, vooral in deze corona-tijd, zich heel erg eenzaam voelen.

 

Wat is eenzaamheid?

 • Geen (sociale) contacten met andere mensen.
 • Niet weten hoe/waar men andere mensen/leeftijdsgenoten kan ontmoeten.
 • Geen “luisterende oor” hebben.

 

Eenzaam en alleen voelen, is dat hetzelfde?

Vaak worden de begrippen “eenzaam” en “alleen voelen” met elkaar verbonden. Toch is dat in de praktijk niet altijd zo.

Ik werk als vrijwilliger bij het Ouderenfonds en heb wekelijks telefonisch contact met ouderen (vanaf ongeveer 60 jaar) uit heel Nederland. We hebben dan uitgebreide gesprekken over van alles en nog wat. Het valt me op dat sommige mensen aangeven dat ze heel erg eenzaam zijn, terwijl er dagelijks 2 á 3 mensen over de vloer komen en ze telefonisch ook dagelijks 2 á 3 mensen spreken. Toch geven ze aan dat ze eenzaam zijn.

Ook spreek ik dan mensen die dagelijks slechts één of helemaal geen mensen zien of spreken. Zij geven wel aan dat ze veel alleen zijn, maar zich niet eenzaam voelen.

Vanuit het werk in mijn praktijk ken ik ook situaties waarin mensen met een partner samenwonen, al dan niet met (jonge) kinderen, die aangeven dat ze zich heel erg eenzaam voelen.

Eenzaamheid is: je niet verbonden voelen. Je mist een hechte emotionele band met een ander/anderen. Het is een persoonlijke ervaring.

 

Dit kun jij zelf doen.

 • Anderen kunnen van buitenaf niet zien hoe jij je voelt, wat er door jou heengaat. Het is dus belangrijk dat je naar de ander aangeeft hoe het met jou gaat, hoe jij je voelt.
 • Vertel ook wat jij nodig hebt om je beter te gaan voelen. Geef aan wat de ander voor jou zou kunnen doen. Of die ander dat kan of wil, dat zal deze dan aangeven. Wees concreet in je vraag.
 • Heb belangstelling voor de ander. Vraag wat jij voor die ander kan doen.

Als jij (nog) niet weet wat je nodig hebt om je beter te gaan voelen, hoe moet die ander het dan weten?

 

Zelfonderzoek

 • Ga onderzoeken waar jij je prettiger van gaat voelen.
 • Ga onderzoeken waar jij een beetje blij van wordt.
 • Schrijf iedere dag zo’n klein geluksmomentje op. Je kunt leren om ze te gaan zien. Lees die positieve momentjes af en toe door.

 

Stel jezelf open voor de ander

 • Heb belangstelling voor die ander.
 • Informeer waar jij die ander mee kunt helpen.

Vind je het moeilijk om hierover met iemand in je omgeving te praten, of zie je die positieve momentjes niet, maak dan een afspraak met me voor een (gratis) intakegesprek.

==========

Herwinnen, herkrijgen en weer bereiken begint vandaag! Maak een afspraak voor een intake gesprek.