Regain | positief, energie, senioren, 50 plus, Slaap , slapen, problemen, Positief denken, gratis intake; tinnitus, stress, chronische pijn, kanker, ADEMEN, mindfullness, psas, regs , pendelen workshop, cursus, energie management
jong of oud? leer positief leven, energie, slapen, 50 plus, slaap probleem, chronisch, tinnitus, Mindfulness, PSAS, ReGS, STRESS, beter ADEMEN, grenzen leren aangeven, PDS, positief voelen, HYPNOSE, beter slapen, meer energie , time management,
tinnitus, senioren, chronisch, pijn, kinderen, 50 plus, 50+, slaapprobleem, slapen, stress, tinnitus, positief denken, mindfulness, PDS, scheveningen, den haag, ademen, ademtherapie, energie , AVG
15388
page-template-default,page,page-id-15388,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

HERWINNEN, HERKRIJGEN, WEER BEREIKEN

Beste verleden, bedankt voor al je lessen.

Beste heden, ik geniet van je.

Beste toekomst, ik ben er klaar voor.

Ik ga de uitdaging aan. 

 

Op deze pagina vind je actuele zaken of andere bijzonderheden

d.d. 8 januari 2020

==========

 

 

NIEUWSBRIEF 1                             

Een nieuw jaar, nieuwe uitdagingen, nieuwe mogelijkheden.

Ik wens je een mooi en gezond jaar toe.

 

 

In deze eerste nieuwsbrief van REGIN wil ik het hebben over overtuigingen, aannames, gewoontes.

 

Het is belangrijk dat je je bewust bent/wordt van je gewoontes. Veel dingen doen we zonder nadenken. Prima, want je kunt niet overal bij stil blijven staan. Toch is het wel eens goed om stil te staan bij je afvragen waarom je iets doet zoals jij dat altijd doet.

Veel van deze gewoontes hebben we van vroeger meegenomen en doen het omdat onze ouders dat zo deden. Het is je als het ware met de paplepel ingegoten. Niks mis mee; zo werkt dat. Toch is het goed om je bewust te worden van die gewoontes. Vraag je eens af of ze nog wel bij jou passen. Kies bewust of je het inderdaad zo blijft doen of kies je nu bewust voor een andere manier.

 

Ik herinner me ineens een voorbeeld van mezelf: mijn dochters wilden toen ze rond de 7 jaar oud waren, graag gaatjes in hun oren voor oorbellen. Ik vond dat niet goed. Toen ik er beter over nadacht wat dit tegenhield, kwam ineens naar boven dat mijn moeder vroeger had gezegd dat “gaatjes in je oren” heel erg ordinair was. Ik had die overtuiging gewoon overgenomen. Was best lastig om dat los te laten. Als tussen oplossing kregen mijn dochters de gaatjes in hun oren dat jaar van sinterklaas. Een paar jaar later kon ik die overtuiging echt loslaten en heb ik zelf ook gaatjes laten zetten.

 

Hieronder lees je een verhaal, een metafoor, over hoe iemand met zijn gewoontes omgaat. Veel leesplezier. Wellicht helpt het je om jouw patronen te herkennen en zonodig aan te passen.

 

Het kan helpen om onderstaand verhaal af en toe even bewust door te lezen. Puzzelstukjes vallen dan in eens op hun plek.

************************************

 

De Jas

Een metafoor over hoe oude gewoontes en gedragingen in stand kunnen blijven,

zelfs als ze achterhaald en onnodig zijn.

 

 

Er was eens, in een Land heel lang geleden en een Tijd hier ver vandaan, een Land van IJs. Het belangrijkste bezit van de bewoners van dat Land was een dikke Jas om ze te beschermen tegen de kou. Geen stap maakten ze zonder hun Jas en zo werd de Jas een deel van wie ze waren.

 

De mensen in dat land wisten zeker dan hun Land van IJs de hele wereld was en, zo vonden ze, mocht er verder toch nog iets bestaan, dan was dat zeker niet de moeite waard. En allemaal waren ze het daar over eens.

Tot de Jongen geboren werd, daar in dat Land van IJs. Natuurlijk had hij al snel zijn Jas, want de mensen zorgden er goed voor elkaar, maar toch had hij het altijd koud. Eerst dacht hij dat dat zo hoorde; soms dacht hij dat het alleen aan hem lag. Dus probeerde hij een zo goed mogelijke IJs-bewoner te zijn. Maar toch …….. had hij het altijd koud.

 

Op een dag besloot de Jonger dat dit toch niet de bedoeling kon zijn; dat er meer moest zijn dan deze eeuwige kou. Hij vertelde de andere IJs-bewoners dat hij wegging, op zoek naar een plaats waar hij het niet meer zo koud hoefde te hebben. De IJs-bewoners verklaarden hem voor gek, bespotten hem en scholden hem uit. Maar toch verliet hij het Land van IJs.

Lange tijd zwierf hij rond over het land. Lange tijd dreef hij rond in de zee. Tot hij op een dag merkte dat het water van de zee warmer werd en dat de verkilling in zijn lichaam afnam. En uiteindelijk spoelde hij aan op het Strand, waar hij zich thuis voelde.

 

Hij genoot van de zon, van het licht en van de wetenschap dat de wereld zoveel groter was dan hem altijd verteld was. Toch merkte hij, dat hij zich nog vaak gedroeg alsof hij nog in het Land van IJs was. Steeds meer begon hij zich te ergeren aan dat nieuwe fenomeen dat hij voorheen nooit had gekend: hij zweette als een otter en moest constant goed zijn best doen om al dat vocht weer aan te vullen.

 

Op een dag nam een van zijn nieuwe kennissen, een geboren Strandbewoner, hem mee naar zijn hut. In die hut zag de Jongen voor het eerst van zijn leven een echte, glanzende schitterende Spiegel. Een tijdje stonden de twee voor de Spiegel te genieten van het simpele feit dat ze elkaar en zichzelf konden zien en plotseling zag de Jongen het verschil tussen zichzelf en zijn metgezel. Het duurde even voor hij in de gaten had wat het precies was, maar opeens besefte hij dat hij, al die tijd, zijn Jas nog aan had.

 

Vanaf dat moment bewaarde de Jongen zijn Jas in een kist in zijn hut. Soms, als hij vond dat hij het nodig had, gebruikte hij de Jas, al kwam dat steeds minder en minder voor.

**********

 

Welke overtuigingen, gewoontes, aannames herken je bij jezelf?

Hoe vaak denk je “ik lijk mijn moeder/vader wel”, “ik doe het altijd zo …”, etc.

Geef jezelf de ruimte om er mee te spelen en/of doe het eens bewust een keertje totaal anders, totaal out of the box.

 

En beviel het?

==========

 

 

Een nieuw jaar, nieuwe uitdagingen 

Goede voornemens voor 2020

 

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat 80% van de mensen die goede voornemens hebben voor 2020 zichzelf o.a. de volgende zaken toewensen:

 • Stoppen met roken
 • Minder stress, meer genieten van het leven
 • Zaken op orde krijgen
 • Iets nieuws leren
 •  …….

Vaak is er half januari al niet veel van die goede voornemens over. We hebben snel een excuus waarom het nu even niet uitkomt. Enkele dingen die je kunnen helpen:

 

Word heel concreet over wat je wilt bereiken en hoe 

    • wat wil ik bereiken;
    • op welke datum start ik (dag, datum en jaar benoemen en opschrijven in je agenda);
    • welke kleine stappen ga ik zetten, etc.;
    • zet de stap, doe het! 

     

    Doe het met iemand samen

   • bijvoorbeeld samen sporten.
   • ook nu weer je voornemen heel concreet maken.

    

   Bespreek met een goede vriend(in) wat je zou willen doen

 • of maak een afspraak met mij, 
 • zodat we er samen voor kunnen gaan om je voornemen waar te maken.

==========

 

Regain is verhuisd.

Vanaf nu kun je bij mij terecht op het volgende adres:

Zeeruststraat 126 / hoek Zeekant

gebouw Bella Mare

2584 BZ DEN HAAG /SCHEVENINGEN

==========

Privacy Beleid

lees meer over het privacy beleid conform AVG Algemene voorwaarden/privacy beleid 

Herwinnen, herkrijgen en weer bereiken begint vandaag! Maak een afspraak voor een intake gesprek.