Regain | positief, energie, herwinnen, weer bereiken, 50 plus, Slaap , slapen, problemen, Positief denken, gratis intake; tinnitus, stress, chronische pijn, kanker, ADEMEN, mindfullness, psas, regs , pendelen workshop, cursus, energie management
positief, energie, herwinnen, weer bereiken, slapen, 50 plus, slaap probleem, chronisch, tinnitus, Mindfulness, PSAS, ReGS, POSITIEF DENKEN, MINDER STRESS, beter ADEMEN, grenzen leren aangeven, PDS, positief voelen, HYPNOSE, beter slapen, meer energie , time management,
tinnitus, chronisch, pijn, kinderen, 50 plus, 50+, slaapprobleem, slapen, stress, tinnitus, positief denken, mindfulness, PDS, scheveningen, den haag, ademen, ademtherapie, energie , AVG
15388
page-template-default,page,page-id-15388,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

HERWINNEN, HERKRIJGEN, WEER BEREIKEN

Nieuws

 

Vraag om hulp als je het nodig hebt.

Je mag er op vertrouwen dat mensen “nee” zullen zeggen als het ze niet uitkomt.   

 

 

Op deze pagina vind je actuele zaken of andere bijzonderheden

d.d. 12 februari 2019

 

inhoud nieuws pagina

 • 50+ en dus …….  
 • Tinnitus of oorsuizen   

==========

 

50+ en dus …………… Waar deel jij jezelf in …… of laat jij je indelen?

Ben je als 50+ nu een senior, een bejaarde, een oud persoon of …………… ?? Ik weet het eigenlijk niet. Voel ik me oud, bejaard, een senior? Nee, hoewel ik tot deze “doelgroep” hoor. Ik ben wie ik ben. Ik maak van iedere dag zoveel mogelijk een fijne positieve dag. Leeftijd is voor mij niet van belang.

 

Als je de commercie moet geloven is iedereen boven de 50 jaar een senior. Regelmatig hoor ik kreten als “senioren relatiebemiddeling”, “senioren coaching”, “ouderen coaching” en ga nog maar even door.

 

Toch verandert er in je leven vaak wel iets als je boven ongeveer je 50ste verjaardag komt. Je lichaam begint iets te veranderen onder invloed van hormonen, je werk thuis of elders kan soms teveel of juist meer van hetzelfde worden, soms vraag je jezelf af “is dit nu alles”?

Voor iedereen is het proces van ouder worden anders. Gelukkig maar. Waar de één last van heeft, hoef jij geen last van te hebben en omgekeerd.

 

 

Jouw uitdaging

Het is goed om je eens af te vragen waar jouw uitdaging ligt:

 • Is er een ander soort baan die je diep in je hart eigenlijk altijd al had willen doen? Ga eens kijken wat je nu kunt doen om die wens te realiseren. Wellicht dat je een opleiding moet gaan volgen. Ga het eens onderzoeken welke mogelijkheden er zijn.
 • Wil je al heel lang een bepaald muziekinstrument leren bespelen of in een koor zingen? Ga je oriënteren en onderzoek de mogelijkheden.
 • Een andere plek om te wonen? Ga je oriënteren en zie wat haalbaar is.
 • Je woonkamer: ben je eigenlijk die saaie witte kleuren een beetje zat. Ga de uitdaging aan en verf één muur in een andere kleur en ervaar wat het met je kamer en met jou doet.

 

Kortom, er zijn een heleboel dingen die je kunt gaan ondernemen, juist als je een dagje ouder wordt.

Soms hoor ik iemand zeggen dat ze het altijd op een bepaalde manier doen. Dat is voor mij dan het moment om eens te kijken welke (kleine) verandering wel mogelijk is.

Door in beweging te komen, veranderen dingen en mensen mee. Ga je nieuwe mogelijkheden ontdekken, waardoor je zaken anders gaat ervaren. Doordat je daar zelf voor kunt kiezen, ga je positiever in het leven staan, krijg jij controle. Ga jij je gelukkiger voelen.

 

Zo liep ik al een tijd met het idee rond om een andere bank en stoelen te kopen. Ik kwam er niet uit wat ik nu eigenlijk wilde. Bij Ikea heb ik toen een totaal andere kleur  vloerkleed gekocht en mijn kamer kwam in beweging. De meubels en planten anders neergezet, waardoor ik vanuit een ander perspectief mijn kamer bekijk. Voorlopig hoef ik geen nieuwe bank, terwijl mijn kamer er anders uitziet en een andere uitstraling heeft.

Zo simpel kan het dus zijn.

 

 

Toe aan een nieuwe uitdaging, maar weet je niet zo goed waar te beginnen?

Maak eens een afspraak voor een kennismakingsgesprek, zodat we samen  kunnen kijken hoe ik je kan helpen.

==========

 

Behandeling bij Tinnitus

 

Wat is Tinnitus

Iemand met Tinnitus of oorsuizen hoort geluiden als fluiten, suizen, piepen, brommen en/of zoemen. Deze geluiden kunnen variëren van hard tot zacht, van hoog tot laag, van continu tot af en toe. Ze kunnen hoorbaar zijn in één oor of in beide oren. De geluiden komen niet uit de omgeving; ze zitten in het hoofd van de persoon.

Tinnitus leidt bij een aantal mensen tot problemen, zoals problemen op het werk en/of in de sociale omgeving. Naast de hinderlijke geluiden is ook vaak het gehoor verminderd, waardoor anderen minder goed te verstaan zijn. Deze klachten hebben invloed op hoe men zich voelt en op de kwaliteit van leven.

 

Heb je last van oorsuizen of Tinnitus en ben je op zoek naar een manier om van die piep in je oren af te komen? Dan ben je vast en zeker niet de enige! Ongeveer 10% van de (jong) volwassenen in ons land hebben wel eens last van oorsuizen. Een belangrijk deel van deze mensen heeft hiervan ernstige klachten die de kwaliteit van hun leven negatief beïnvloedt.

Vaak gaat dit oorsuizen in combinatie met gehoorverlies door overmatige blootstelling aan lawaai (muziek, apparaten, etc.), door een reactie op medicijnen of andere gezondheidsproblemen.

 

Behandeling bij REGAIN

Een combinatie van de volgende technieken kunnen je helpen om de gevolgen van de gehoorbeschadiging, het oorsuizen / Tinnitus te verminderen.

 

 • leren ontspannen
 • bewustwording
 • mindfulness
 • hypnotherapie
 • ademtherapie
 • EMDR

Lees meer Tinnitus

==========

 

Privacy Beleid

lees meer over het privacy beleid conform AVG Algemene voorwaarden/privacy beleid

Herwinnen, herkrijgen en weer bereiken begint vandaag! Maak een afspraak voor een intake gesprek.