Regain | Hypnotherapie helpt bij PRIKKELBARE DARM of PDS
Hypnotherapie helpt bij Prikkelbaar Darm Syndroom
PDS, Prikkelbare darm, prikkelbaar darm syndroom, spastische darm, chronische buik pijn, den haag, scheveningen, hypnotherapie
16146
page-template-default,page,page-id-16146,page-child,parent-pageid-15075,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

HERWINNEN, HERKRIJGEN, WEER BEREIKEN

Prikkelbare darm

Staar je niet blind op een deur die gesloten blijft;

 

kijk om je heen naar een deur die open staat.

korte info

 

Je PDS-klachten verminderen met o.a. hypnotherapie, mindfulness en ademtherapie.

– meestal 5 – 7 sessies van 60 – 75 minuten;

– meestal 1 x per 2 weken;

– 80 – 100% van de klachten verdwijnen;

– ik werk sinds 2007 met mensen met PDS, waarbij goede resultaten zijn behaald.

 

Hierbij de link naar een  interview met mij over PDS.

http://blog.conamore.com/interview/je-wilt-prikkelbare-darm-niet-verwarren-met-darmkanker/

 

meer info

De ervaring van Cliënt met PDS klachten

Marijke is 7 jaar geleden bij mij in therapie gekomen voor haar PDS-klachten. Na afloop van de PDS-therapie ging het goed.

Afgelopen jaar had ze veel stress door privé- en werkomstandigheden. Haar buikklachten kwamen terug.

Enkele weken geleden belde ze dat haar PDS weer opspeelde en of ik haar kon helpen. Het probleem was echter dat zij in Zwolle woont en ik inmiddels verhuisd ben naar Den Haag. Ik heb haar enkele trancereizen op usb-stick gestuurd. Deze week stuurde ze de volgende mail:

Ik verbaas mij nog altijd over de enorme kracht van jouw behandelingen. Ik kan al na 3 of 4 keer direct weer merken, dat mijn lichaam het oppakt en herkent. Mijn klachten zijn weer behapbaar en bijna verdwenen. Dank je wel. Groet van Marijke.

 

PDS klachten

De klachten berusten op een stoornis in het functioneren van het darmkanaal. Eigenlijk is het hele spijsverteringsorgaan erbij betrokken. De verschijnselen zijn chronisch. Je kunt er al veel jaren last hebben, soms in meerdere, soms in mindere mate. Het beïnvloedt vaak je gewone dagelijkse sociale- of werkgebeuren op een negatieve manier.

 

Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), ook wel spastische dikke darm of spastisch colon genoemd, is de meest voorkomende chronische darmstoornis. In het Engels wordt deze aandoening Irritable Bowel Syndrome (IBS) genoemd.

Eén op de 10 Nederlanders, dat is 1,6 miljoen Nederlanders!, lijden dagelijks aan (hevige) obstipatie en/of diarree, een opgeblazen gevoel, ernstige pijn/kramp in de buik. Zij proberen te leven met de bijbehorende angsten van deze klachten. Vaak hebben zij al heel veel onderzoeken gehad; echter zonder resultaat. Hoewel de darm gezond is, blijven hun klachten bestaan. Zij lijden aan het Prikkelbare Darm Syndroom. In hun omgeving, bij vrienden, collega’s, als ook bij sommige (Arbo-) artsen is er vaak onbegrip. Dit komt omdat er te weinig kennis aanwezig is over PDS. Vaak wordt er gezegd dat men meer vezels moet eten en er maar mee moet leren leven.

 

Goed zitten als je poept …. Ja, dat helpt!

Vroeger zaten mensen vaak op hun hurken als ze ontlasting hadden. Ons huidige (Nederlandse) toiletgebruik ziet er anders uit. We zitten op een soort troon, voeten op de grond en rechtop. Hierdoor heeft het laatste stuk van de darm, de endeldarm, een bocht. De poep kan er dus niet in één keer uit.

 

Hoe dan wel zitten?

Zet een krukje o.i.d. onder je voeten, zodat je knieën omhoog komen. Buig licht naar voren. Hierdoor wordt je darm een soort rechte snelweg waar de poep gemakkelijk doorheen kan.

Neem maar eens de proef op de som. Ik weet bijna zeker dat je ontlasting op deze manier een stuk gemakkelijker zal gaan.

 

 

Het PDS-programma

De basis van het PDS-programma zoals dat bij REGAIN gegeven wordt is ontwikkeld door Professor Dr. Peter Whorwell , gastro-enteroloog in Groot Brittannië. Ook wordt er gebruik gemaakt van het programma van Michael Mahoney, klinisch hypnotherapeut in Groot Brittannie.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat hypnotherapie bij PDS zeer effectief is: 85% van de patiënten reageert positief op de behandeling. De kwaliteit van hun leven werd opvallend beter. Ook na 5 jaar waren de klachten nog steeds verdwenen of voelbaar verminderd. Zelf heb ik sinds 2007 veel mensen met PDS-klachten kunnen helpen om hun klachten te verminderen danwel te laten verdwijnen.

 

Binnen de PDS-therapie wordt gewerkt met jouw persoonlijke situatie als uitgangspunt. Jouw actieve deelname aan het programma is noodzakelijk voor een goed resultaat. Dit betekent dat je, naast de zaken die we samen doen in de sessie, opdrachten/oefeningen mee krijgt om thuis te doen, zodat je sneller resultaat zult krijgen.

 

Maak een vrijblijvende afspraak voor meer info over het PDS programma.

 

Herwinnen, herkrijgen en weer bereiken begint vandaag! Maak een afspraak voor een intake gesprek.