Regain | angst , paniek, fobie, angststoornis: doe er iets aan!
Ga je angst aan en voel je vrij.
angst, fobie, angst stoornis, paniek , hypnotherapie, angst belemmert, zuidholland, den haag
16134
page-template-default,page,page-id-16134,page-child,parent-pageid-15075,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

HERWINNEN, HERKRIJGEN, WEER BEREIKEN

Angst

Als je besluit te durven

krijgt jouw wereld een nieuw gezicht.

Angst, angststoornis, paniek, fobie

 

Angst, bang zijn …………….. je mag leren het te loslaten, zodat je weer gaat genieten van de positieve dingen om je heen.

 

Iedereen is wel eens bang, angstig of zenuwachtig. Durf jij een vogelspin over je arm te laten lopen? Zenuwen voor een examen, over de uitslag van een medisch onderzoek, schrikken als een fiets je bijna omver rijdt……

 

Soms weet je waar je bang voor bent. Een beetje angst is goed en zorgt voor je veiligheid. Angst is een emotie die je helpt om te reageren wanneer er gevaar dreigt. Je lichaam komt in een staat van paraatheid. Je hart gaat sneller kloppen, je bloeddruk gaat omhoog, je spieren spannen zich aan, je transpireert en je ademhaling versnelt.

 

Plotselinge en hevige angst, noemen we paniek. Meestal is een gevoel van angst of paniek van korte duur. Het is een normale reactie op een lastige situatie. Het maakt je extra alert en bereidt je zo voor op een mogelijk gevaarlijke situatie. Maar wanneer angst regelmatig voorkomt, langer aanhoudt, heviger is en niet meer in verhouding staat tot dat waar je bang voor bent, is er sprake van angstklachten.

 

Veel mensen met angstklachten denken dat ze de enige zijn die zich zo voelen. Maar liefst één op de vijf mensen lijdt in zijn of haar leven aan een angststoornis. (onderzoek Trimbos instituut)

 

Gewone angst, angststoornis, paniek of fobie

Binnen de groep angststoornissen komt o.a. de paniekstoornis voor. Je voelt een paar minuten paniek, waarna het gevoel weer langzaam wegzakt. Bij een angststoornis of fobie is de angst heviger en staat deze niet meer in verhouding tot dat waar je bang voor bent. Ook blijft angst soms langer bestaan en is het gevoel voortdurend op de achtergrond aanwezig. En de angst belemmert je in je dagelijks leven.

 

Uit onderzoek blijkt dat je kunt afleren om deze angst en paniek te voelen.

Blijf er dus niet meelopen. Met o.a. hypnotherapie is er wat aan te doen.

Herwinnen, herkrijgen en weer bereiken begint vandaag! Maak een afspraak voor een intake gesprek.