Regain | PTTS en trauma: EMDR werkt bij trauma en PTSS geeft goed resultaat bij slachtoffer van traumatische ervaring
EMDR helpt bij trauma verwerking en PTSS als gevolg van incest, ongeluk, slachtoffer van agressie, ongeluk, overval, angst als gevolg van overval, inbraak, oorlog ervaring, ingrijpende gebeurtenis, den haag, scheveningen
emdr, EMDR, trauma, PTSS, trauma verwerking, agressie, ongeluk, incest, angst, den haag, scheveningen
15100
page-template-default,page,page-id-15100,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

HERWINNEN, HERKRIJGEN, WEER BEREIKEN

EMDR voor traumaverwerking

Veel angsten zijn zo dun als vloeipapier.

We zouden er met één enkele moedige stap

ongeschonden doorheen kunnen komen. 

EMDR

Op dit moment is EMDR de beste behandeling voor traumatische ervaringen en PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis). Het is bewezen dat de resultaten zeer snel te merken zijn. Het voordeel is dat je niet alles opnieuw uitgebreid hoeft te vertellen of door te maken. Het helpt je om traumatische ervaringen snel en doeltreffend alsnog te verwerken, zodat je er geen last meer van hebt.

 

Tijdens je normale slaap ‘s nachts zijn er een aantal periodes dat je zaken die je overdag hebt meegemaakt, verwerkt. Op dat moment bewegen je ogen snel heen en weer, de zogenaamde rapid eye movement. Gebeurtenissen en de daarbij behorende emoties worden verwerkt en kunnen losgelaten worden.

 

Behandeling met EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitisation and Reprocessing. Letterlijk betekent dit: door oogbewegingen ongevoelig maken en opnieuw programmeren.

Tijdens de behandeling denk je aan een beeld, geluid, geur of gevoel dat bij de gebeurtenis hoort waar je veel last van hebt. Terwijl je daar met je aandacht bent, volg je met je ogen de heen- en weergaande beweging van mijn hand. Je beweegt je ogen dus heen en weer. Hierdoor wordt het verwerkingsproces in gang gezet. De gebeurtenis komt verder bij je vandaan te staan, zodat je er minder tot geen last meer van hebt.

Er zijn meestal meerdere sessies nodig.

 

Traumatische ervaring

Een ervaring is traumatisch als jij het zo ervaart. EMDR kan gebruikt worden voor mensen met een eenmalige of herhaalde traumatische ervaringen (PTSS). Een eenmalige ervaring kan het gevolg zijn van diverse gebeurtenissen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan incest, (auto)ongeluk, slachtoffer van agressie, oorlogservaring, angst als gevolg van inbraak, paniek, mishandeling of iets anders.

Herwinnen, herkrijgen en weer bereiken begint vandaag! Maak een afspraak voor een intake gesprek.