Regain | jonge vrouwen en borstkanker, je wereld staat op zijn kop. Hierbij bied ik je hulp om je kwaliteit van leven te verbeteren.
Ik begeleid (jonge) vrouwen met borstkanker in hun proces van diagnose borstkanker, chemo, bestraling en zeker ook de periode daarna, om zodoende je kwaliteit van leven te verhogen.
diagnose borstkanker, jonge vrouw, chemo, bestraling, hypnotherapie, kanker, doodgaan, nazorg, hulp, mindfulness, kwaliteit van leven, therapeut, borstkanker, coach, Den Haag, psycho onclogische begeleiding, Scheveningen,
15138
page-template-default,page,page-id-15138,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

HERWINNEN, HERKRIJGEN, WEER BEREIKEN

Borstkanker

Heb jij de diagnose borstkanker of heb je borstkanker gehad? Ontdek wat je kunt doen om je weer beter te gaan voelen, meer energie te krijgen en vooral je mogelijkheden te ontdekken. Maak een afspraak voor een gratis intake-gesprek.

 

  • de diagnose
  • begeleiding
  • kwaliteit van leven
  • je omgeving
  • schoon na kanker

 

 

Diagnose borstkanker

Op het moment dat je de diagnose borstkanker krijgt, staat je wereld even helemaal stil. Overkomt jou dit? Je kunt het niet geloven. Je hebt nog zoveel plannen, toekomst … en dan deze diagnose.

 

Na de diagnose

Je komt in een stroomversnelling terecht: onderzoeken, wellicht operatie, chemo en/of  bestraling. Je wordt als het ware geleefd door het ziekenhuis en de afspraken met artsen en verpleegkundigen. Soms lijkt het alsof je zelf niets kunt doen, behalve “sterk zijn”, positief blijven en …… afwachten. Het lijkt simpel, maar dat is het absoluut niet.

 

Dit kan ik je bieden

Ik kan je, vanuit mijn ervaring als mens en als professional, steunen in het proces waar je doorheen gaat, ongeacht het stadium van je ziekte. Ik ben ook moeder met een jonge dochter die in 2012 borstkanker heeft gehad, dus ken de problemen van zeer dichtbij.

 

In de stroomversnelling rondom diagnose en behandeling kan ik je helpen om weer tot innerlijke rust te komen, zodat je op een meer ontspannen manier de behandelingen kunt doorstaan. Soms door praktisch te kijken naar wat er nu speelt en je te helpen om dit te structureren of samen gesprekken met een arts voorbereiden, maar ook ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken of visualisaties doen.

 

Hypnotherapie en Mindfulness

Uit onderzoek blijkt dat hypnotherapie en mindfulness ook helpen om het immuunsysteem te activeren.

In een later stadium kan ik je helpen uitzoeken wat jij nodig hebt om bewust te leren omgaan met (de gevolgen van) kanker. Je leert om weer greep op je leven te krijgen. Er komt meer ruimte voor positieve energie.

 

Ook kunnen we samen kijken naar dingen die negatieve en positieve invloed hebben op je dagelijks functioneren.

 

Belangrijk: De begeleiding is altijd aanvullend op de behandeling door de oncoloog en zal nooit vervangend kunnen zijn voor de behandelingen in het ziekenhuis.

 

Kwaliteit van leven

Het is belangrijk om de kwaliteit van je leven weer te vergroten. Dit doen we door je innerlijke kracht aan te spreken en weer ruimte te maken voor positieve energie. Ook praktische zaken helpen je om de kwaliteit van je leven te vergroten.

 

Je omgeving

Voor naaste familieleden, vrienden en collega’s is het feit dat iemand in hun omgeving de diagnose kanker krijgt, ook ingrijpend. Sommige mensen kunnen er met elkaar goed over praten en zich er op eigen kracht doorheen slaan. In andere situaties is het prettig daar begeleiding bij te krijgen van een professionele ervaringsdeskundige buitenstaander. Er kan ook begeleiding geboden worden aan je partner, of aan anderen die dicht bij je staan.

 

Een extra steun ………… later

Na korte tijd of vele jaren later kan er nog veel op je afkomen waar je bij stil kunt staan met een coach/therapeut. Pijnlijke gevoelens/ervaringen en vragen die je in je eigen kring niet zo goed kwijt kunt of waar je graag wat mee wilt doen.

Bijvoorbeeld de angst voor de terugkeer van de kanker en het herstel van het vertrouwen in je lichaam en je gezondheid. Over het omgaan met je ziekte, maar ook over je verdere persoonlijke situatie, je werk en over je leven als geheel en soms ook over doodgaan.

 

Schoon na kanker …… wat betekent dat?

Dit is zoals Evelien dat verwoordt:

Als je iemand kent die kanker heeft gehad, dan zal je waarschijnlijk wel eens het begrip “schoon” voorbij hebben horen komen. Ook ik heb wel eens de vraag gekregen of ik al schoon was. Ik had de neiging om te antwoorden: “nee, ik heb al een maand niet gedoucht en ik heb nu enorme stinkvoeten”. Dit heb ik niet gedaan, omdat ik begrijp wat de intentie van de vraag was. Iemand is bezorgd en wil graag weten of je helemaal beter bent en of de kanker weg is gebleven en weg zal blijven.

 

“Schoon” is een begrip wat naar mijn idee eerder voor verwarring zorgt, dan dat het duidelijkheid geeft. Het betekent niets meer of minder dan dat het risico dat iemand kanker kan krijgen, weer net zo groot of klein is als het risico voor ieder ander. Verder verschilt het per type kanker hoe lang het duurt voordat het risico weer net zo laag ligt als het gemiddelde, dit is dus niet altijd vijf jaar. “Schoon” zegt ook helemaal niets over de toekomst. Het is garantie tot de deur: op dit moment heb je geen kanker en het risico is vanaf dat moment weer gelijk aan het risico dat ieder ander heeft. Het kan dus altijd weer terug komen.

 

Een voorbeeld

Eén op de zeven vrouwen krijgt ooit in haar leven borstkanker. Grofweg heb je als vrouw dus 14% kans om borstkanker te krijgen. Als man heb je 10% kans om ooit in je leven prostaatkanker te krijgen. Zodra je kanker hebt gehad en dit is door middel van een operatie, chemo en/of bestraling verwijderd, dan heb je in de eerste jaren daarna een verhoogd risico op terugkeer van die kanker, bijvoorbeeld 40%. Pas na een aantal jaar is dat verhoogde risico zo veel afgenomen, dat je weer op het gemiddelde van die 14% (borstkanker) of 10% (prostaatkanker) uitkomt. Dan ben je “schoon” verklaard.

 

Wat mij betreft mag het begrip “schoon” dan ook verdwijnen. Het geeft valse hoop aan mensen die kanker hebben gehad en het zorgt voor onduidelijkheid bij hun omgeving. Schoon hoort wat mij betreft gewoon bij een schoon huis of schone voeten. Dus bij deze: vanochtend heb ik nog gedoucht, ik ben dus schoon en ik heb geen stinkvoeten. Aldus Evelien.

 

Lees meer in het boek van mijn dochter Evelien. Titel: ” Met één borst in een Ferrari”, een frisse blik op omgaan met kanker.

==========

Het is echter wel mogelijk om te veranderen hoe je ernaar kijkt.

 

Hierdoor ga je weer positieve uitdagingen ontdekken.

Herwinnen, herkrijgen en weer bereiken begint vandaag! Maak een afspraak voor een intake gesprek.